Over Verkiezingen in de Verenigde Staten. Lezing door Steven De Foer

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!
10 sep
Aalst - Utopia, zaal ”De Geuzen”

Verkiezingen in de Verenigde Staten. Lezing door Steven De Foer

Op 5 november verkiezen de Amerikanen de President die hun land zal leiden vanaf 20 januari 2025. Wordt het Kamala Harris of toch opnieuw Donald Trump? Zelden werd zo naar een presidentsverkiezing uitgekeken.

dinsdag 10 september 2024 van 20:00 uur tot 21:30 uur

De uitkomst van de verkiezingen heeft een enorme impact op de verdere geschiedenis van de VS en onrechtstreeks op het lot van de rest van de wereld.

Buiten de VS krijgen ze minder aandacht, maar ze zijn niet minder belangrijk: op diezelfde dag zijn er ook verkiezingen voor het Congres, met name voor het gehele Huis van Afgevaardigden en een derde van de zetels in de Senaat. De Democraten hopen de meerderheid in het Huis te heroveren op de Republikeinen, en hun heel nipte meerderheid in de Senaat te verstevigen.

 

Om ons over die Amerikaanse verkiezingen informatie en duiding te geven, hebben we een echte specialist naar Aalst uitgenodigd.

Steven De Foer is al 33 jaar journalist bij De Standaard, en geregeld te gast in praatprogramma’s. Met zijn ruime ervaring en kennis valt hij moeilijk vast te pinnen op één onderwerp, maar hij staat vandaag vooral bekend als Amerika-specialist.

Zijn recentste boek 'De saboteurs' (mei 2024) zoekt doorheen de geschiedenis naar de mensen die het pad effenden voor Trump en de sleutelfiguren die de Republikeinse partij omvormden van een respectabele conservatieve partij naar een vehikel van populisten, leugenaars en complotdenkers.

Prijzen

Ticket Prijs
leden tarief € 15,00
niet leden € 25,00
studenten € 5,00

Inschrijven ten laatste op 08.09.2024, door overschrijving van bovenstaand bedrag op rekening nr. BE32 4325 1841 2102 van Davidsfonds Aalst; vermelden ‘Verkiezingen VS 100924’ + aantal personen

Meer informatie  bij het Secretariaat DF-Aalst, Thérèse Rosier,

telefoonnummer : 0475/770609

Labels: Mens & MaatschappijPolitiekLezing1 sessieBasiscursusRolstoeltoegankelijkActiviteitWereldCultuurregio Denderregio